AVR DOMOTICA installateur thuisbatterijen VICTRON ENERGY

Gepubliceerd door

Datum 24 januari 2021

Als je zonnepanelen hebt wordt niet alle geproduceerde energie opgebruikt door eigen verbruik. De teveel geproduceerde energie gaat dan terug naar de netbeheerder als je geen thuisbatterij hebt. Zo wordt het zelfverbruik (hetgeen jezelf verbruikt) geschat op ongeveer 30%, de rest gaat naar de netbeheerder.

Wanneer dus je zonnepanelen niets opleveren (’s avonds of ’s nachts) ben je dus afhankelijk van het net. Om dit op te vangen kan men een thuisbatterij plaatsen. Deze worden dan tijdens de dag door de zonnepanelen opgeladen, wel te verstaan als men niet alles opgebruikt tijdens de dag. Hierdoor kan men dus je eigen elektriciteitsverbruik verhogen tussen 50% en 80% naargelang de installatieomvang.

Aangezien men afstapt van terugdraaiende tellers en men gaat afraden om teveel op het net terug te sturen is een thuisbatterij de beste investering.

Het is inderdaad een investering maar toekomstgewijs gaat men toch naar de richting om zo weinig mogelijk afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.

Heeft u vragen over zonnepanelen en/of thuisbatterijen mag u ons gerust contacteren op alain@avrdomotica.be of op GSM 0471/834.906